5 Ağustos 2018 Pazar

PREMİER LİG ÖNCESİ: MANCHESTER CITY

Related image

Geçtiğimiz sezon rekorlar kırarak ve izleyenlere futbol hazzını doruklarda yaşatarak şampiyon olan Manchester City, bu sezon da şampiyon olup 2008-2009'dan beri üst üste Premier Lig şampiyonu olan ilk takım olmayı hedefliyor.



Josep Guardiola'nın altında mükemmel bir kadro ve sınırsız imkanlar var ancak mükemmelliyetçi teknik adam, transfer döneminde hem kadro kalitesini hem de kadro derinliğini geliştirmeyi hedefliyordu. Hızlı, dinamik pas oyunu için Kevin de Bruyne ve David Silva'yı orta alana çekip onlardan sahte sekiz yaratırken, arkalarında Fernandinho ile onlara serbestlik tanıyordu. Orta alanda bu üç oyuncu hariç fazla bir derinliğe sahip olmayan Pep, Napoli'den Jorginho'yu kadrosuna katmak istese de bu oyuncuyu Chelsea'ye kaptırdı.

Geriden oyun kurabilecek stoper eksiğini Stones ve devre arasında Laporte transferleri ile tamamlayan Pep, bu sene Mavililer'e yalnızca Riyad Mahrez'i transfer etti. Devre arasında da Cezayirli oyuncuyu bünyesine katmak istese de başarılı olamamıştı. Hatta Mahrez ve Leicester City arasında bir hayli problem çıkmıştı. Bu yaz Mahrez de Pep de muradına erdi. Böylelikle zaman zaman performansları düşen Sane ve Sterling ile performansı pek bekleneni veremeyen Bernardo Silva'ya bir alternatif daha oluştu. Cezayirli hem belli derece çalışkanlığa sahip, hem de Pep'in takımına genişlik ve hız katabilecek isim. Zaten orta alanda yaratıcılık, pas kalitesi ile fark yaratan City birçok kez kanatların getirdiği bu özellikle kilidi açabilmişti. Ayrıca Mahrez'in kale önünde tehlikeli olması da Sterling'e göre büyük bir artısı.

Related image
Mahrez muradına erdi.

City, rakiplerine göre bu sezon fazla sıkıntıya sahip değil. Tottenham'ın birçok oyuncusu Dünya Kupası'nda fazla oynadı, Manchester'ın diğer yakasında işler pek iç açıcı değil. Arsenal'da Wenger döneminin kapanmasıyla Unai Emery yönetimi altında yeni bir çağ başlarken, Londra'nın diğer ekibi Chelsea de Conte'nin oyunundan Maurizio Sarri'nin oyununa sert bir geçiş yapıyor. Pep'in de istediği Jorginho ile bu noktada bir adım öne gitseler de takımda belli belirsizlikler ve yeni oyun felsefesinin zamana ihtiyaca duyması onların önündeki engel. Geçen sene Şampiyonlar Ligi finaline çıkarak büyük yükseliş gösteren Liverpool ise kadrosunu güçlendirdi ancak onların da City seviyesine ne kadar gelebileceği soru işareti. Bu noktada savunma onlar için kilit nokta olacak.

'The Blue Moon' lakaplı ekip Premier Lig öncesi en stabil olan ve ligde ipi göğüsleme konusunda en önde olan takım. Güç kaybetmediler, Pep'in oyunu geçen sene oldukça iyi oturdu, birçok oyuncu hala fazla  yaşlı değil. Üstelik sol bek Benjamin Mendy de sakatlığı atlatması ardından daha fazla forma şansı bulabilir. Bu da Pep ve City'nin elini güçlendiriyor. Mahrez de hücumdaki diğer silahları olacak ve zaman zaman performansı dalgalanan Sterling ve Sane ile forma rekabetine girecek, ki rekabet daima iyidir. Hatta ellerindeki genç yetenekler Brahim Diaz, Phil Foden ve Patrick Roberts, Katalan çalıştırıcının gözüne girebilirse takıma katkıda bulunabilirler. Geçen sezon Guardiola, City'nin büyük yatırım yaptığı altyapı oyuncularına fazla süre vermese de kimseyi gözden çıkarmıyor, Mendy'nin yokluğunda iyi bir performans gösteren Fabian Delph de bunun en büyük örneği. Sezon öncesinde City, 2008-2009'dan beri ilk kez üst üste Premier Lig şampiyonu olan takım olmak için büyük bir şansa sahip. Geçen sezon olduğu kadar yüksek ve çılgınca bir performans sergilemek zor olsa da şu an favori konumundalar.

Ne umarlar: Geçen sezonki kadar yüksek bir başarı! Hatta az farkla kaçırdığı namağlup şampiyonluk! Pep'in yönetiminde her şey mümkün ve kadroda hem sorun yok hem de geri dönen Mendy ve yeni transfer Mahrez takımı güçlendirdi. Bunun yanına bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu artık eklemek isteyeceklerdir. Hatta FA Cup ve Carabao Cup'ı ekleyip bir dörtleme yapmak, geçen sezondan da unutulmaz bir sezon yaşatabilir.

Ne bulurlar: Geçen sezonki kadar keyifli ancak antidotu bulunmuş bir futbol. Bu da puan kayıplarına yol açabilir. Yine de Pep ve elindeki oyuncular bunun üstesinden gelip yarışı birinci tamamlayabilir. Geçen sezon lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kendisine rahat vermeyen Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool'a karşı oynayacakları maçlar da kilit rol oynayabilir. Şampiyonlar Ligi'nde ise büyük bir aksilik olmazsa bu kez yarı finali görebilirler. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder