5 Temmuz 2014 Cumartesi

AĞLAMA HAMES!



Dün gece Kolombiya ev sahibi Brezilya ile çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Bir tarafta turnuva boyunca izleyenlerin sempatisini toplayan Kolombiya, bir tarafta ise turnuvanın başından beri isteneni veremeyen Brezilya.
Stadda ev sahibi olmasının nedeniyle Brezilyalılar çok olsa da izleyenlerin çoğunun kalbi güzel futbol oynayan Kolombiya ileydi.

 İki takım da beklenmedik kadrolarla sahaya çıktı. Pekerman, Aguilar yerine Guarin ile başladı maça. Forvette ise Teofilo'nun partneri beklenenin aksine Martinez değil, Ibarbo oldu. (gerçi daha çok sol tarafta gördük onu) Brezilya ise sağ bekte Alves yerine Maicon ile başladı. Bunun nedeni Maicon'un Alves'ten defansif olarak daha etkili olması. Zaten bu plan tuttu ve Maicon Ibarbo'yu iyi bir şekilde savundu ve etkili olmasını engelledi.Orta sahada Gustavo'yu kesen Scolari yerine Fernandinho'yu oynattı.

 Maç hareketli başladı ve henüz maçın başında gelen gol maçın kaderini değiştirdi. Duran top savunmasını yapamayan Kolombiya arka direkte boş kalan Silva'nın attığı gol ile tökezledi. Brezilya önceki maçların aksine attığı golden sonra geri çekilmek yerine daha fazla atak yaptı. Turnuvada bekleneni veremeyen Hulk sağ bek Zuniga'yı oldukça zorladı, şut şansı bir çok kez buldu ancak Ospina'ya takıldı. Turnuvada ilk kez geriye düşen Kolombiya da atak yapınca maç oldukça tempo kazandı. Özellikle Cuadrado ve James Brezilya'yı zorladı ancak Fernandinho, James ne zaman topla buluşsa onu faulle durdurdu. Turnuva boyunca fazla kart göstermeyen hakemlerin bu tavrı bu maçta da devam etti ve Fernandinho'nun yaptığı fauller yanına kaldı. Oscar da James'e zaman zaman markaj yaparak onu zorladı, ki bunu yapması pek alışagelmiş bir şey değil. Tempolu geçen ilk yarıda başka gol sesi çıkmayınca ilk yarıyı Brezilya 1-0 önde kapattı.

 İlk yarıda etkisiz olan Ibarbo'nun yerine Adrian Ramos'u sahaya sürdü Pekerman. İkinci yarı ilk yarıya göre daha temposuzdu. James bir şeyler yapsa da Brezilyalılar onu faulle durduruyordu. Cuadrado ise ne kadar istekli olsa da etkili olamadı. Kolombiya yavaş yavaş yüklenirken Yepes ile bir gol buldu ancak ofsayt gerekçesiyle bu gol geçerlilik kazanmadı. Bundan 2 dakika sonra ise kazanılan serbest vuruşta David Luiz harika bir gol ile farkı ikiye çıkardı. Pekerman maç boyu etkisiz olan Teofilo'yu çıkarıp yerine Bacca'yı oyuna aldı. Bacca yaptığı koşularla Teofilo'dan daha etkili oldu. Brezilya ikinci golden sonra geriye çekilip kontra ataklar aradı. Kolombiya ise fazla umudu olmasa da yüklendi. James, top alıp dağıtmaya dahası daha fazla adam geçip kilit paslar atmaya başlayınca Kolombiya etkili olmaya başladı. Tam o sırada Cesar, Bacca'yı indirip penaltıya sebep oldu ve James 6. golünü attı.

 Quintero'nun oyuna girmesi ile Kolombiya kilidi açabilecek pasları atabilirdi ama atamadı. Ramires de girince takımın direnci daha da arttı. Kalan dakikalarda Kolombiya yüklense de golü bulamadı ve turnuvadan elendi. Maçın sonunda turnuvanın belki de en iyisi olan James gözyaşlarını tutamadı. David Luiz iseonu teselli edip tüm stada alkışlattı, Dünya Kupasını kazanmak kadar olmasa da şu ana kadar turnuvanın yıldızı olan James için gerçekten muhteşem bir andı.

 Genç ama gelecek vaat eden Kolombiya turnuvaya renk kattı. Keşke bir sonraki tura çıkabilselerdi ama olmadı. James'in gözyaşları bizleri üzse de James ve tüm Kolombiya geleceğe umutla bakmalı çünkü 4 sene sonra tecrübe kazanan James takımına liderlik edecek ve onun gibi tüm kadro daha tecrübeli olacak.Bir de her ne kadar yaşı 30'ları geçecek olsa da Falcao büyük bir gol tehdidi olacak.Stoperde de büyük umut vaadeden Balanta ve partneri tanıdık bir isim, Pedro Franco! 4 yıl içinde neler olur bilinmez ancak bu takım insanı heyecanlandırıyor. Kim bilir belki de en büyük adaylardan biri olurlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder