16 Temmuz 2014 Çarşamba

BÜYÜK DÜŞÜNEN ADAM: CONTE



 Dün Antonio Conte'nin istifası bir sürpriz oldu. 3 sene üst üste Juventus'u şampiyon yapan İtalyan teknik adamın istifasını kaptan Buffon bile beklemiyordu. Serie A'da 3 senede 114 maçtan sadece 7'sini kaybeden bir teknik adam neden takımından ayrılırdı ki? Aslında nedeni belli.


 Paul Pogba ve Arturo Vidal. Juventus'un orta sahasının Andrea Pirlo ile beraber bel kemiği. Pogba, geleceğin en büyük yeteneklerinden birisi olarak gösteriliyor, bir aksilik olmazsa gelecekte dünyanın en iyi orta sahası olabilir. Vidal ise özellikle hücumda yaptığı katkılarla takımına büyük destek sağladı. Bu iki ismin Juventus'un önemli isimlerinin olması yanı sıra ortak yönleri bu yaz Torino ekibinden ayrılması muhtemel.

 Paul Pogba'nın adı PSG ve Chelsea ile sıklıkla anılıyor. Chelsea iddiaları artsa da orta sahada Matic, Fabregas ikilisinden birisinin yedek kalma olasılığı düşük olduğundan ve para konusundan daha rahat olan PSG'nin Fransız oyuncuyu transfer etmesi daha yüksek ihtimal. 60-70 milyon euro bonservis bedeli olacağı söyleniyor. Vidal'in ismi ise Real Madrid ve Manchester United ile anıldı, bu aralar United haberleri iyice arttı. 30-40 milyon pound bonservis bedeli söyleniyor Şilili için.

 Peki Conte neden ayrıldı? Serie A'da 3 sezonda 7 kez kaybetse de Şampiyonlar Ligi'nde Juve'nin fazla bir şey yaptığı söylenemez, özellikle bu sene önce Galatasaray'a elenip gruptan çıkamamaları ardından Avrupa Ligi'nde evlerinde final oynayamamaları Conte'nin canını sıkmış olabilir. Rekabet olarak Serie A'da Juventus'u fazla zorlayacak bir kulüp yok (Bu sene Roma iyi geliyor, Conte'nin de ayrılması ile büyük çekişme olabilir). Conte rekabetsizlikten sıkılmış olmalı ve yeni bir hava arayışına girmiş olmalı. Ayrıca takımın Pogba ve Vidal gibi iki kilit ismin ayrılacak olması Juve'nin şansını oldukça düşürür. Elde edilecek bedeller oldukça iyi ama iki ismin yerini tam anlamıyla doldurabilecek iki oyuncu gelir mi, bu bilinmez.

 Ayrılırken sözlerinde "Juventus gibi bir kulüpte sürekli kazanmalısınız ve bu yorucu" diyen İtalyan teknik adam ayrıca olgunlaştığını sözlerine ekledi. Pogba ve Vidal'siz bu kazanma geleneğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bir belirsizlik. Artık olgunlaştığını söyleyen Conte yakın bir zamanda daha iddialı ve daha "büyük" kazanma arzusu olan bir kulüpte görev alabilir! Çünkü o ufak bir bölgede tahtında öylece oturan bir kral olacağına büyük zaferler için savaşan bir adam olmayı tercih eden, büyük düşünen bir teknik adam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder