21 Haziran 2014 Cumartesi

21 HAZİRAN 2014 DÜNYA KUPASI GÜNLÜĞÜ


  

  Hızlı başlayıp aynı hızla devam eden bu güzel turnuvanın 10. günündeyiz. Bugün F grubundan 2, G grubundan 1 maç var.  Perde saat 19:00'da Arjantin-İran maçı ile açılacak, saat 22:00'de iki kardeşi karşı karşıya getirecek olan Almanya-Gana maçı ile devam edecek ve günün son maçı saat 01:00'de Nijerya ve Bosna Hersek arasında olacak.


 İlk maçını kazanan Arjantin, İran ile karşılaşacak. İran ilk maçta kapanıp Nijerya'dan bir puan almayı başarmıştı ancak bu sefer işleri zor. Nijerya boş alanlar bulup, o alanları hızlı oyuncularıyla kullanan bir takım. Eğer Nijerya'ya karşı kapanırsanız hücumda zorlanacakları kesin. Boş alan bulamayınca takımın yıldızı Emenike'ye doldur boşaltlar başladı ama hava topu zaafı olan Emenike yararlı olamadı. Zaten takımda kilit pas atabilecek bir oyuncu da yok. İran oyuncu kalitesi sıkıntısından dolayı hücumda üretemedi. Kısır geçen maç golsüz sona erdi. Arjantin ise ilk maçında 2-1 kazandı ancak beklentilerin çok altında kaldı. Temposuz geçen maçta Bosna'nın henüz maçın başında şanssız bir şekilde yediği gol ve Messi'nin en büyük yeteneğini kullanarak attığı gol Arjantin'e galibiyeti getirdi. Arjantin defans anlamında zayıf olsa da İran'da defansı zorlayabilecek fazla oyuncu yok. İran takımı tamamen Dejagah'ın eline bakıyor. Onun yapacakları takımın kaderini belirleyecek. Arjantin ise hücum bazında çok yetenekli oyunculara sahip. Messi, Di Maria, Higuain, Agüero, Lavezzi.... İran her ne kadar kapansa da Arjantin bireysel yetenekleri ile golü bulacaktır. Daha sonra İran savunmasının disiplini zamanla kaybolunca Arjantin farka gidecektir.

 Gecenin ikinci maçında ise Portekiz'i 4 golle mağlup eden Almanya, Gana'yı konuk ediyor. Bu turnuvanın en hızlı golünü yiyen Gana beklentilerimin altında kaldı diyebilirim. ABD ile eşit güçte gibi görünseler de kadro olarak daha iyiler. Ayew kardeşler, Gyan, Kwadwo, Boateng, Essien, Muntari gibi oyuncuları olsa da defans oyuncuları kaliteli değil. Bu da Almanya karşısında büyük sorun. Portekiz'i adeta dağıtan Almanya Gana'yı da farklı yenip üst tur için büyük avantaj sağlayacaktır. Zaten Almanya bu turnuvanın en büyük favorilerinden. 

 Akşam ise çoğu Türk'ün tuttuğu Bosna Hersek, benim desteklediğim takımlardan Nijerya'ya karşı. Bosna katıldığı ilk Dünya Kupası'nda çıkabileceği bir gruba düştü. Onlar için kilit maç bu maç. Arjantin'in 3 maçı da kazanması olağan bir şey. İran'ın gruptan çıkması ise imkansıza yakın. Bu iki takım bu gece ikincilik için karşılaşacak. Forvet azlığı yüzünden 4-4-2'yi bozup 4-5-1'e geçen Saffet Susiç ilk maçtan sonra taktiğini değiştirebileceğini söyledi. Tekrar 4-4-2'ye dönerlerse Hajrovic'in kesilip yerine Bosna'nın turnuva tarihinde ilk golünü atan Ibisevic'in kadroya dahil olması muhtemel. Zaten Hajrovic ilk maçta oldukça yetersizdi. Bir çok şansı şut çekerek, ki bunlar kötü şutlardı, harcadı. Orta sahadaki oyuncular bakımından yaratıcı bir kadroya sahip. Nijerya ise dediğim gibi boş alanlarda oldukça etkili. Adeta birer atletizm koşucusu gibi olan Nijeryalı oyuncular bu alanları bulamayınca tıkanıyorlar, pozisyon üretemiyorlar. Eğer bu akşam Bosnalı oyuncular boş alan vermezse Nijerya zorlanacaktır. Ancak eğer Nijerya bir şekilde ilk golü bulursa daha ofansif oynamak zorunda kalacak olan Bosna daha çok boş alan verecektir, bu durumda Nijerya bir golü daha bulabilme şansı yakalayacaktır. Eğer Bosna bu maçta kaybederse turnuvadan elenecek. Eğer Nijerya bu maçı kaybederse gruptan çıkma ihtimalleri yok denecek kadar az olacak. Kısacası bu maçta iki takımın da kazanacağı ve kaybedeceği çok!

 Bu akşam-gece olacak maçların üçü de güzel. Üçü de izlemeye değer. İran'ın Arjantin'e karşı ne kadar dayanabileceği, iki kardeşten hangisinin kazanacağı ve F grubunun ikincisini belirleyebilecek kilit maçı kimin kazanacağı merak konusu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder