23 Temmuz 2014 Çarşamba

AVRUPA FUTBOLUNDA BU SEZON: İTALYA

 Yazının başlığını gördüğünüzde geçtiğimiz sezonu düşünmüşsünüzdür, ancak olan bitenin değerlendirmesinden çok gelecekte neler olacağını konuşmayı seven birisiyimdir. Elbette geçmişe bakıp takımlar (ve insanlar) hatalarını tekrar etmemeye çabalar.
Geçen sezon bir çok kulüp çeşitli hata yaptı, Manchester United bunların başında geliyor. Son bir kaç yıldır çöküş yaşayan Milan onları takip edebilir. Ayrıca Marsilya da eski görünümünden uzak. İşte bu takımlar hatalarını telafi etmeye çalışacak, başarılı olanlar ise başarıyı tekrar elde etmeyi deneyecek. İşe İtalya ile başlayalım çünkü bu sezon İtalya kaynayacak!

İTALYA DA REKABET




Daha önceki bir yazımda İtalyan futboluna değinmiştim. Eskisi kadar rekabet olmadığını ve son yıllarda belli takımların domine ettiğini yazmıştım. Haksız sayılmam. Son bir kaç yıldır domine eden takım Juventus. Şike skandalından sonra küllerinden doğan kuzeyliler 3 yıldır Serie A'da şampiyonlar. Geçen sene başta Roma ve Napoli biraz zorlasa da Juventus sonunda şampiyonluğu kolayca elde etti. Serie A'daki son 114 maçta 7 kez yenilen Juventus'un bu sezon işi kolay değil. Conte, ufak denizlerde zaferler almak yerine büyük denizlere açılmak istedi. Boğulur mu bilinmez ama Juventus'un bu sezon boğulabilmesi olası. Conte'nin istifasındaki asıl neden Pogba ve Vidal'in gidecek olması. İki yıldızını satması oldukça muhtemel olan Juve için bu sezon işler daha zorlu olacak.Ele geçecek bütçe ile yerlerinin dolması oldukça zor çünkü onların kalitesinde iki oyuncunun Juventus'a gelmek istemesi düşük bir ihtimal.

 Roma ise kadrosuna takviyeler yaparak hem güçleniyor, hem alternatifler buluyor hem de gelecek için yararlı yatırımlar yapıyor. Bunun arkasındaki de zaten kulübün sportif direktörü Sabatini. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Roma uzun süre sonra gruplarda yer almanın yanı sıra üst turlarda yer almayı hedefleyecektir, bunun yanı sıra 10 yıldan daha uzun süredir çektikleri şampiyonluk hasretini sona erdirmek isteyecektir Kurtlar. Bakalım Kaptan Totti bir kez daha kupayı kaldırabilecek mi?

 Roma ve Juventus'a eşlik edecek 3 takım daha var. Birincisi Napoli. Eski günleri arayan Napoli geçen sezon Benitez ile başarılı bir sezon geçirdi (Coppanaziole'yi kazandılar, ligi iyi bir konumda bitirdiler, Şampiyonlar Ligi'nin ölüm grubundan son anda çıkamadılar). Bir kaç takviye ile Napoli'nin şampiyonluk için bir tehdit olması muhtemel, zaten ellerinde Insigne, Higuain, Hamsik gibi oyuncular mevcut. Diğer iki takım ise son bir kaç sezondur zorlanan iki Milano ekibi. Inter ve Milan. Milan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan sonra yıldızlarını satmak zorunda kaldı ve daha mütevazı bir kadro ile mücadele etti. 1.5 sene önce devre arasında Balotelli'yi aldılar ama istenen seviyeye henüz ulaşamadılar. Takımda ruh eksikliği olduğunu düşünen kulüp Seedorf'tan sonra başka bir efsanesine emanet etti koltuğu, Filippo Inzaghi'ye. Kariyerinde sayılı güzel golü olan Inzaghi bakalım Milan ile neler yapacak? Seedorf gibi hayal kırıklığı mı olacak? Yoksa umut mu dağıtacak? Inter ise yeni yatırımcısı ile ekonomik olarak güçlendi ancak doğru transfer hamlelerini yapabilecekler mi göreceğiz. Milano ekiplerinin şansı diğer üç takıma göre az olsa da neler olacağını zaman gösterecek. Başka bir takım bir sürpriz yapar mı bilinmez ancak bu beş takım bu sene Serie A'da özlediğimiz o rekabeti bize verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder