1 Temmuz 2014 Salı


HEY LUIS KOSOVA'DA OYNAMAK İSTER MİSİN?



Suarez, İtalya maçında Chiellini'yi ısırdıktan sonra 9 Dünya Kupası maçından ve futboldan da 4 ay men edilmişti. Zaten bu konu ile ilgili düşüncelerimi dile getirmiştim ancak bu sefer konu çok farklı. Zira Suarez'e sürpriz bir teklif var!


 Henüz bir kaç yıl önce kurulan Kosova henüz FIFA'ya üye olabilmiş değil. Bunu fırsat bilen Kosova kulübü Hajvalia Suarez'i transfer etmek için kolları sıvamış bile. Suarez'in futboldan 4 ay uzak kalacak olmasını bir fırsata çevirmek isteyen kulübün teknik direktörü Xhavin Pacolli bir gazeteye verdiği demeçte şunları söyledi: "Henüz FIFA'ya üye olmadığımızdan bence Kosova'da oynayabilir, bu yüzden Liverpool'a bir teklif sunacağız. Bu önerebileceğimizin en fazlası olacak. Kulübe 30.000 euro ve Suarez'e aylık 1500 euro önerdik. Bu teklif ona gülünç gelebilir ama yapabildiğimizin hepsi bu. Eğer bize gelip oynamak isterse iyi karşılanacaktır. FIFA'ya üye olmadığımız için bu ona da uyacaktır." Bu demeçlerle Hajvalia, Suarez'i transfer etmek isteyenlere rakip oldu!

 Liverpool ve Suarez bu ilginç ve beklenmedik teklif için ne der bilinmez. 4 ay içinde sakatlanabilme olasılığını ve maliyeti düşünülünce kabul etmeleri zor gözükse de, 4 ay boyunca Suarez'in antremanlara bile çıkamayacak olması onu hem saha içi hem de fiziksel formundan uzaklaştıracaktır. 4 aylık bir anlaşma ile Suarez'i fit tutabilirler, bununla beraber Hajvalia da Kosova'ya dünyaca ünlü bir oyuncu getirmekle bütün ilgileri üstüne çeker. Zaten daha bir resmiyet yokken ilgiyi çekebildiler!  Ayrıca Suarez'i elinde tutmak isteyen Liverpool, böyle bir hamle ile de Suarez'i Real Madrid ve Barcelona kıskacından kurtarabilir! Tabi bunlar sadece olasılıklar. Bu olaya FIFA'nın tavrı ne olur o daha büyük bir soru. Şu an hiç bir şey belli değil ancak Hajvalia taraftarları oldukça heyecanlı olmalı. İleriki günlerde Suarez'in geleceği belli olacaktır.

1 yorum: