31 Mayıs 2015 Pazar

ELVEDA KAPTAN





  2008 yazıydı. Geçen sezon yine şampiyon olamayıp, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin ardından üçüncü tamamlamışız, üstelik yaşanan Liverpool hezimeti de bir o kadar acı olmuş. Yine de yeni sezona umutla bakıyorduk, çünkü Beşiktaşlılık bunu gerektirirdi.Durum ne kadar kötü olsa da geleceğe umutla bakmak... 


 İşte o umut dolu yazda gelmişti Sivok. O zamanlar BJK TV uydudaydı. Adaşı olan Zapotocny ile beraber Udinese'den gelmişti. BJK TV'de bu transferin haberini dün gibi hatırlarım. Ne düşündüğümü hatırlamasam da onun bir efsane olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti.

  O günden beri Sivok hem kalitesi, hem profesyonelliği hem de kişiliği ile Beşiktaş'a ne kadar yakıştığını gösterdi. Pozisyon bilgisi, sakinliği ve nerede ne yapacağını bilmesinin yanı sıra duran toplarda "Sivok atar şimdi" dedirtti bize yıllarca. Derbilerde, Avrupa maçlarında, kritik anlarda "Altın Kafa" toplam 19 gole ulaştı bu formayla. Oynadığı her maçta elinden geleni yaptı, 7 sene boyunca kimsenin "Sivok mücadele etmedi" dediğini duymadım. Taraftar daima onu sevdi, o da bu sevgiye karşılık verip oynadığı her dakika o formayı layığıyla taşıdı. Sivok'un belirttiği gibi için nasıl İstanbul özel bir yerse, Beşiktaş da özel bir kulüp ise o da bizim için çok özel bir oyuncu, belki de bu formayı en layığıyla taşıyan yabancı oyuncu kendisi. Beşiktaş formasını en çok giyen 2. oyuncu olan Sivok için Beşiktaş kariyeri bitmiş olsa da o daha 31 yaşında ve önünde oynayacağı bir kaç yıl var. Bu belki Türkiye'de, belki yurt dışında, hatta vatanı olan Çek Cumhuriyetinde olur, bunu bilemeyiz, ancak bileceğimiz bir şey var ki o da yeni takımında da aynı performansı sürdürecek.


  Keşke gitmeseydi, yeni yabancı kuralı varken takımda kalması gerekirdi ve yeri dolar mı sorusunun cevabı zor. 7 yıl bu formayla bu taraftarda çok anı bıraktı, kimileri onu attığı kafa golleriyle, kimileri takımı için elinden geleni yapmasıyla, kimisi de Galatasaray'a attığı golden sonra Arda'ya cevap olarak tribüne çıkmasıyla hatırlayacak. Anılar farklı olsa da hepsi güzel anılar, her birinde de aynı şeyler akla gelecek: bir efsane, bir lider, bir kaptan... Beşiktaş'ın hak ettiği ve Beşiktaş'ın ihtiyaç duyduğu bir oyuncu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder