26 Nisan 2014 Cumartesi

HOŞ GELDİN GIGGS!




 Maçtan önce United taraftarında büyük bir heyecan vardı. Malum takıma bu korkunç sezonu yaşatan Moyes takımdan kovulmuş, yerine ise takımın efsanesi Ryan Giggs geçici olarak da olsa getirilmişti. Herkes sahalarda bir zamanlar fırtına gibi esen efsanenin Manchester United forması ile değil de takım elbiseler içinde neler yapacağını merak ediyordu.
Maçtan önce Giggs'e sevgi seli vardı. Seyirciler onu alkışlarken ilgi adağı da oydu. Sonuçta Ryan Giggs'in bir menajer olarak ilk maçıydı bu. Zaten maç boyunca bunu sezdik çünkü maçta ne olsa spikerler Giggs'in ilk oyuncu değişikliği, Giggs'in yönetimi altında ilk gol gibi bilgileri konuşup durdu.

 Bu ilk maç ligin en formsuz takımlarından birisine karşı oldu, Norwich City'e karşı. Düşme hattının bir üstünde yer alan Norwich ligde kalmak istiyorsa bu maçtan en azından beraberlikle ayrılmalıydı. Moyes'un ayrılışı onlar için şanssızlık oldu denilebilir. Maç hızlı başlamadı. Norwich hayallere girmeden gerçekçi oynadı, savunmayı geride tutup United'ın Kagawa, Rooney ve Valencia gibi etkieli oyuncularına boş alan vermek istemediler ve bunu uzun süre başardılar da. İlk tehlike 13. dakikada Welbeck'in çaprazdan şutunda geldi ama Ruddy iyi çıkardı. Maçtaki bu kısırlık çabuk dinmedi de. Norwich oyun planından taviz vermiyordu. Kontralarla gol aramayı denediler ancak hücum hattı bunu beceremedi. Gerideki Vidic ve Ferdinand rakibin bir kaç cılız girişimine karşı tedbiri elden bırakmadılar ve fizik kaliteleri ile tehlikeye izin vermediler. Takımın Rooney ile en yaratıcı ismi olan Kagawa hala aynı sorunu yaşıyor. Klopp onun için üzüldüğünü söylemişti ve katılmamak elde değil. Kagawa gibi bir yetenek ya yedekte ya da kanatta sıkışıyor. Kanatta oyun kuracak özgürlüğü bulamıyor ve tabiri caizse "basıp gidemiyor" ve sıkışınca o kilidi açacak pasları bir türlü atamıyor. Zaten ilk 30 dakika iyi savunma yapan Norwich savunmasından dolayı iyice kayboldu. Norwich iyi defans yapsa da atağa çıkamıyordu, hızlı oyuncuları olmaması bunun da bir nedeni. Maçın ilk yarım saatlik dilimi oldukça kısır geçti. Ancak 30. dakikadan sonra United yüklenmeye başladı ve maçın 2. tehlikeli anı Valencia'nın yine Welbeck'in ilk tehlikeyi yarattığı yerden çektiği şut ile geldi ama Rudy bunu da çıkardı. Tam o dakikalarda bir uçak sesi duyuldu ve bir Maltalı taraftar "Teşekkürler Moyes" yazan bir pankartı uçuruyordu bir uçak ile. United oyunu daha fazla kanatlara yaymaya başladı, gerek Evra gerek Jones geriden yaptıkları bindirmelerle kanatlara yardımcı oldu ve Norwich yavaş yavaş açılmaya başladı. 39. dakikada Valencia'nın yerden ortasına Cleverley dokundu ve bu tam 3 Norwich defansını şaşırttı, top aralarından geçti. Bu hatanın ardından hemen kale önünde Welbeck top ile buluştu ama Whittaker onu kolundan tutup çekince hakem penaltı verdi ve Rooney bunu gole çevirip takımı öne geçirdi, spikerlerin deyimi ile "Giggs yönetimi altında ilk United golü".

 2. yarının 10 dakikalık kısmını kaçırdım ve o sırada gol oldu. Rooney ayağı kaysa da yerden köşeye iyi yolladı ve 2-0. United'ın Moyes döneminde denediği kanat oyunu bu sefer işe yarıyordu. Moyes döneminde çok fazla ortaya rağmen başarı sağlanamamıştı. 2. gol gedikten sonra Norwich kaybedeceği bir şeyi olmadığını anladı ve daha çok atağa çıktı. Maçın başından beri ilk defa bu kadar iyi geliyorlardı ama bu da yetmedi, De Gea için kolay toplar oldu. Norwich'in bu atakları fazla sürmedi ve 63'te Rooney'in harika şutunu Ruddy kurtardı, ardından Valencia aldı, Jones'a bıraktı, o da ortaladı ve daha 4 dakika önce oyuna giren Mata takımın 3. golünü attı ve fişi çekti. 3. gol yetmedi. Yediği 3 gol ile dağılan ve ilk 30 dakikadaki savunma disiplini yerle bir olan Norwich savunmasının üstüne United daha fazla geldi ve 3. golden 10 dakika sonra Mata kendisinin ikinci, takımının 4. golünü attı, bu da maçın son golü oldu. United biraz daha yüklendi ama fazla ciddi girişimler olmadı. Norwich "maç bitse de gitsek" tarzı oynuyordu ve topa United hakimdi. Maçın son uzatma dakikasında kaleci ile karşı karşıya kalan yedek golcü Hernandez topu dışarıya yolladı ve maç sona erdi.

 Alınan 4-0'lık sonuç taraftarları memnun etti. Giggs dönemi iyi başladı ancak unutulmaması gereken bir şey var, Norwich son 9 maçından sadece ikisini kazanabilmiş ve bu maç hiç bir varlık gösteremediler. Hemen havaya girilmemesi gerek ancak Moyes'un gidişi ile taraftara bir coşku gelmiş denilebilir. Ayrıca Moyes'un o sıkıcı oyunu gitmiş ve etkili oyun Giggs ile geri gelmiş. Giggs takım elbiseli ilk gününde galip geldi. Umarım kalan iki maçı da kazanır. Seneye takımın başında kalacağını sanmıyorum ama en azından yıllarca hocası olan Ferguson'u onurlandırsın.Norwich'in işi ise çok zor, Hemen altındaki Fulham'ın 1, Cardiff'in 2 puan önünde ama son 2 maçının şampiyonluğa oynayan Chelsea ve Everton ile Şampiyonlar Ligine katılma mücadelesi veren Arsenal ile olduğunu düşününce bu 1-2 puan farkın bir şey ifade etmeyeceği anlaşılıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder