12 Ağustos 2014 Salı

EPL'den PTT'ye!



 2000 yılında altyapıdan Newcastle A Takımına yükselen ve 14 yıl boyunca 378 maça çıkıp 71 gol atan Nijeryalı oyuncu artık Premier Ligde değil, PTT 1. Lig'de forma giyecek.


 14 yıldır siyah-beyazlı Newcastle'ın formasını terleten Ameobi'nin Antep Belediye'ye transferi büyük iş. 1.92 boyundaki Nijeryalı oyuncunu fiziği ve gücü en önemli özelliği. Fazla bitirici değil, gol istatistikleri de bunu gösteriyor, fazla hızlı değil ve tekniği de oldukça az, tabi Premier Lig için, PTT 1. Lig'de ise özellikleri yeterli olacaktır, hatta Antep'i üst lige taşıyacak bir performans gösterebilir. Özellikle gücü ile rakip takımların defansını terleteceği, hatta bezdirebileceği bir gerçek.  Her ne kadar son yıllarda yedek kalıp, Newcastle'dan gözden düşse ve serbest bırakılsa da 14 senedir Premier Lig'de oynayan bir forvetin kazandığı tecrübe oldukça önemli bir faktör, rakip defansların hatalarını gole dönüştürebilecek bir isim. Fiziği ile defans oyuncularını yorup hataya sürükleyebilir, uzun boyu da hava toplarında büyük bir silah olacağını gösteriyor.

 Tabi olay bundan ibaret değil. Evet büyük bir transfer ancak bu transferle beraber düşünülmesi gereken şey bu golcüyü kimin besleyeceği? Muhammed Demirci'den bir başkası değil tabiki. Beşiktaş'ta isteneni veremese de tekniği ve hala yeteneğe dönüştüremediği potansiyeli ile Antep için büyük bir silah. Atacağı ince paslar, kullanacağı etkili duran toplarla Ameobi ile Antep taraftarları ile unutulmayacak bir ikiliye dönüşüp takımı birinci lige taşıyabilirler. Bakalım Muhammed PTT'ye uyum sağlayıp, Ameobi ile unutulmaz bir ikili olabilecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder