6 Ağustos 2014 Çarşamba

TAM SÜRÜM YAKINDA!



 Oyunlar çıkmadan önce demoları çıkar. Uzun süre beklediğiniz oyunu bu demolarda görüp oynarsınız, oyunun oynanışı hakkında bilgi sahibi olursunuz, biraz görme şansınız olur ama yine de oyunun tam ne vereceğini bilemezsiniz. Yine de bu demo sizin ağzınızda bir tat bırakır ve oyunu daha büyük bir heyecanla beklersiniz.


 İşte Beşiktaş bu akşam bir demoydu. Gerek oyun olarak, gerek kadro olarak Beşiktaş tam hazır değil. Oyunun ilk 20 25 dakikasında, belki de skor avantajından dolayı, kendi yarı sahasında kabullenen Beşiktaş bir risk aldı, ancak Feyenoord sonuca ulaşamadı. Gerek kampta, gerek ilk Feyenoord maçında, ve tabi bu maçta, gösterdiği çaba, ortaya koyduğu performans ve attığı goller ile öne çıkan Pektemek ilk golü mimarıydı. Rakip daha atağa çıkmadan önde yaptığı pres, topla beraber içe doğru kat edişi ve pas tercihi oldukça iyiydi, son dokunuşunda topu ayağından biraz açtığı için açısı daralmıştı ve kaleci eğer açılsaydı topu alabilirdi, Ba da tam olarak istediği gibi vuramasa da golü buldu. Mustafa sezona gerçekten iyi başladı, tek başına ileride üretemese de çabalayan Mustafa, yanında Ba ile çok daha rahatlayacaktır. Eğer Bilic çift forvet düşünürse Pektemek bu sene oldukça yararlı olabilir. Umarız her sene olduğu gibi sezon başı umut verip sene içi performansı düşmez.

 Yediğimiz gol ise şık bir gol ancak Pedro'nun orada hatası olduğu bir gerçek. Manu üstünden aşırttıktan sonra geri dönmemesi bir hata. Ufak bir alanda Manu'nun bunu yapmasına müsaade etmesi zaten rakip oyuncu tarafından affedilecek bir pozisyon değil. Pedro zayıf yönü olan hava topunda bir kez daha sınıfta kaldı ama genç bir oyuncu, zamanla hava topu özelliği de gelişecektir.

 Ba'nın ikinci golünde ise denecek pek bir şey yok. Olcay son çizgiye güzel indi, güzel çalımladı, gerek zamanlaması gerek hızı iyi bir pas verdi ve Ba da kendisinden bekleneni yapıp içeriye girdi ve golü attı. Bu golde Olcay'ın büyük katkısı olsa da son gol tamamen Ba'nın desek yeridir. Pres altında geriye dönen Feyenoord savunmasının bu pasını Ba affetmedi. İngilizlerin "fox in the box" dedikleri tarzda bir forvet olan, bir tilki gibi sinsice bekledi, golü kokladı ve topu kapıp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Eğer bu pozisyon 1 yıl önce olsa, Almeida o topa geri koşmayabilirdi bile zira kendisi 60-65. dakikadan sonra tükeniyordu, ve Almeida karşı karşıya kalsa büyük ihtimal kaçırır ve saç baş yoldururdu ama Ba soğukkanlılıkla sağına çekip kaleciyi çalımladı ve golünü attı, böylece Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncusu oldu.

 Ba bugün adeta bir şov yaptı. İlk maç nasıl Atiba maçın yıldızıysa bu maçta yıldız Ba oldu. Tabi Pektemek mücadelesiyle diğer bir yıldızdı; ısıran, mücadele eden bir forvet olmanın yanı sıra geçmişte olduğu gibi hücumda da etkili olmayı başardı. Tabi kuşkusuz Ba bu demonun en ilgi çeken ve tat veren yanıydı, şimdi Beşiktaş taraftarı tam sürümü bekliyor ancak tıpkı demolara olduğu gibi Beşiktaş'a da takviye şart, hatta fazlasıyla. Gerek 3 kulvarda mücadele edilecek olması (Avrupa Ligi grupları kesinleşti), gerek bir sonraki turda çok güçlü bir rakibin çıkacak olması bu takviyeleri şart yapıyor. Bir sağ bek, ki umarım Linnes olur, derinlik için Jones gibi çift yönlü bir orta saha, Ba'yı asistleriyle besleyebilecek bir 10 numara ve Gökhan Töre, mevkisine başka bir oyuncu değil, ille de Töre! Beşiktaş eğer bu takviyeleri yapacak olursa bu harika demonun ardından tam sürüm oldukça başarılı olabilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder