20 Ağustos 2014 Çarşamba

GOL OLMAYINCA




 Dün gece skor olarak bir büyük bir sürpriz olmasa da Beşiktaş oyun olarak sürpriz yaptı denilebilir. Rakibine göre daha fazla topa sahip olan, daha çok pas yapan, daha çok gol pozisyona giren Beşiktaş ne yapsa da üç direğin arasından topu geçiremedi. Maçın başında Ba'nın fantastik vuruşu eğer gol olsaydı maç çok daha farklı olabilirdi
, Arsenal yediği erken gollerle oyun planı bozulan bir takım, bunu geçen sene EPL'de bir çok kez gördüğümüzü söylemiştim. Ancak "eğer"lere hiç gerek yok, sonuç olarak gol sesi çıkmadı ve 0-0 bitti.

 Dün geceki oyun her Beşiktaş taraftarını tatmin etmeli. Arsenal topla oynayan, dikine giden, isabetli pas yapan bir takım ancak Beşiktaş dün sahanın her yerinde yaptığı pres ile, açık vermeyen takım savunması ile Avrupa'nın devlerine karşı nasıl oynanacağı konusunda bir ders verdi. Arsenal topa sahip olamadı ve ilk yarı kalesinde bir çok gol pozisyonu gördü, ikinci yarının ilk kısmında da bu devam etti.

 Orta sahada Atiba'nın yokluğunda Necip ekstra katkı yapmasa da yararlı oldu, Veli ile yaptığı pres ile bir çok top kazandı orta alanda. Eğer özel bir parantez açmak gerekirse bunlar İsmail ve Mustafa için olmalı. İsmail ters kanatta oynamasına rağmen oldukça iyi bir performans sergiledi, bindirmeleri yerindeydi, hücuma verdiği destek ile takımı rahatlattı, ayrıca sol ayaklı olmasından dolayı zaman zaman içeriye girip şut denedi ancak birisi hariç pek tehlike yaratamadı. Mustafa ise dün sahanın her yerindeydi. Sağ açıkta başladı, Töre girince sol kanada geçti, gerek ileride, gerek geride önemli işler yaptığı. Pas alıp takımını ileride rahatlatması, savunmaya geri gelmesi oldukça önemli, ki taraftar da bunun farkında, ikinci yarıda sağ tarafta dönüp top için ölesiye mücadeleye girmesi ve kapması alkış aldı. Bu ikilinin yanı sıra Pedro-Ersan uyumu devam ediyor, bu tandem ikilisinin oynadığı maçta bir kez daha kalede gol görülmedi.

 Takımda kötü performansıyla göze çarpan tek isim vardı, Ramon Motta. Geçen sezon belli bir seviyede performans sergilese de fark yaratan bir oyuncu olmadı, bu sezon da iyi başlamadı. Feyenoord maçında son saniyede yaptığı gereksiz müdahale penaltıya sebep oldu. Bu maçta Arsenal Sanchez ve sonradan yerine giren Chamberlain Motta'nın kanadını Debuchy'nin desteği ile etkili kullandı, tehlike yarattı ancak gol bulamadı. Hücumda da pas seçeneklerini yanlış kullanan, yanlış bindirme yapan ve zaman zaman yapması gereken bindirmeyi yapmayan Motta dün takımdaki en kötü oyuncuydu, Frei ise kısa süre oynadığı maçta fazla etki bırakmadı, hatta yaptığı bir kaç top kaybıyla atakları bitirdi.

 Bir galibiyet daha yararlı olabilirdi ancak bu skor da işe yarayacaktı. Orada alınacak bir beraberlik, gollü, turu getirecektir, tabi bunun için bu maçta olduğu gibi iyi bir takım savunması gerek, hatta daha da iyisi, Mesut'un olası dönüşü ile Arsenal daha yaratıcı olacaktır, ancak Ramsey'in cezalı olmaması Arsenal için büyük eksiklik. Orta sahada tabela yapan isim olan Ramsey'in eksikliğini çekecektir Arsenal. Beşiktaş ise Atiba'nın dönüşü ile orta sahada bu maçtakinden daha iyi olacaktır. Çarşamba gününe kadar tek temennimiz daha fazla sakatlık olmaması!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder